Vepřové maso s dipem tzaziky a pečivem

Vytvořte si vlastní dip, který se hodí ke každému salátu

Ingredience

  • Tzaziki Dip 4 kávové lžičky
  • Bílý jogurt 250 g
  • Bílé pečivo 1 ks
  • Vepřové maso 150 g
  • Olivový olej 4 lžíce
  • Pažitka, Sůl, Pepř

Popis

Jogurt, nebo smetanu vylijeme do misky a smícháme se čtyřmi lžičkami tzatziki dipu. Necháme cca 20 minut odležet v pokojové teplotě (není potřeba dávat do lednice). Vepřové maso si nakrájíme na malé nudličky a na dvou lžících olivového oleje orestujeme na pánvi a dochutíme jen solí a pepřem. Necháme vychladnout. Chléb nakrájíme na krajíce a vyskládáme na plech na pečící papír. Mírně pokapeme olivovým olejem a do předehřáté trouby opékáme na 180 stupňů asi 10-15 minut. Na opečené chleby naneseme asi centimetr tlustou vrstvu hotového dipu a navrch přidáme maso. Na závěr ozdobíme nasekanou pažitkou.