Chilli con carne

Vytvořte si vlastní dip, který se hodí ke každému salátu

Ingredience

  • Hovězí maso mleté 500 g
  • Červené fazole 200 g
  • Olivový olej 2 polévkové lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Paprika 1 ks
  • Rajčata 500 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Směs Chilli dip 2 kávové lžičky
  • Sůl 2 kávové lžičky
  • Pepř 1 špetka
  • Čerstvé pečivo 4 ks

Popis

Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a společně restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme, až maso ztratí růžovou barvu. Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, uvařené fazole, chili koření, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Hrnec přiklopíme a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 2 hodiny. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.