Toast Pepka námořníka

Vytvořte si vlastní dip, který se hodí ke každému salátu

Ingredience

  • Tmavý toast 2 plátky
  • Bruschetta Pesto 1 lžíce
  • Čerstvý špenát 1 balení
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Rajče 1 ks
  • Plátkový sýr 2 plátky
  • Olivový olej, Voda, Cukr, Sůl

Popis

Předehřejeme si troubu. V misce rozmícháme Bruschetta Pesto dle návodu s olejem a vodou. Z jednoho toastu vykrojíme skleničkou kolečko na vejce a toasty rozprostřeme na plech. Pokapeme olivovým olejem, do kolečka vyklepneme vejce a dáme do trouby. Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme pár minut pod pokličkou. Na kolečka nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci olivového oleje a přidáme lžičku cukru. Necháme zkaramelizovat. Když je vajíčko hotové, vyndáme plech z trouby a servírujeme následovně: 1 krajíc nevykrojeného toastu, potřeme umíchanou Bruschettou, 2 plátky sýru, špenát, plátky rajčat a přiklopíme toastem s vejcem. Posolíme a navrch rozprostřeme zkaramelizovanou cibulku.