Těstoviny s bruschettou a parmezánem

Vytvořte si vlastní dip, který se hodí ke každému salátu

Ingredience

  • Těstoviny - penne nebo rigatoni půl balení
  • Bruschetta Pesto 3 polévkové lžíce
  • Olivový olej 3 polévkové lžíce
  • Parmezán 100 g
  • Čerstvá bazalka 1 hrst

Popis

Na přípravu pesta smícháme tři lžíce směsi, tři lžíce olivového oleje a tři lžíce vody a necháme asi 10 minut odležet. Při použití Bruschetta arabiata stačí jen dvě polévkové lžíce, protože toto pesto je velmi ostré, a tedy i dvě lžíce oleje a vody. Osolené těstoviny uvaříme dle návodu „al dente“. Parmezán nastrouháme nahrubo. Těstoviny slijeme, ale neproplachujeme a spojíme s předpřipraveným pestem. Není potřeba přidávat další olej, aby se těstoviny nelepily. Na talíř servírujeme tuto směs a posypeme parmezánem. Nakonec ozdobíme bazalkou.