Domácí chléb s medvědím česnekem

Vytvořte si vlastní dip, který se hodí ke každému salátu

Ingredience

  • Voda 300 ml
  • Olivový olej 4 lžíce
  • Pesto z medvědího česneku 20 g
  • Chlebová směs - bramborová 500 g
  • Máslo 10 g

Popis

Pesto z medvědího česneku smícháme se čtyřmi lžícemi olivového oleje a necháme asi 5 minut nasáknout. Do domácí pekárny nalijeme vodu, poté chlebovou směs a nakonec pesto z medvědího česneku. Pečeme na program 4 – rychlý (2h10min). Je možné si chlebovou směs namíchat sami, ale pro rychlejší přípravu používáme již hotovou koupenou směs. Chléb vyklápíme ještě horký a pomažeme svrchu máslem. Nejlépe tento chléb chutná s jemným sýrem (ementál, eidam). Tip na závěr: je lepší péct jen z 500g, protože pokud pečete z kila chlebové mouky, tak vám tolik nevykyne a je dost hutný. Přejeme vám dobrou chuť!