Pečené brambory s dipem Café de Paris

Vytvořte si vlastní dip, který se hodí ke každému salátu

Ingredience

  • Bílý jogurt 250 g
  • Dip Café de Paris 4 kávové lžičky
  • Ranné brambory 4 ks
  • Olivový olej 3 polévkové lžíce
  • Cibule 2 ks

Popis

Jogurt vylijeme do misky a smícháme se čtyřmi lžičkami směsi Café de Paris a necháme 15 minut odležet. Mezitím si předehřejeme troubu a brambory důkladně omyjeme (není potřeba loupat). Brambory a cibuli nakrájíme na menší kousky a rozmístíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem a při 180 stupních necháme za občasného promíchání 40 minut péct. Hotové brambory servírujeme do misek a do druhé menší mističky nalijeme porci připraveného dipu. Každý si tak může například u televize namáčet brambory v dipu, namísto nezdravých brambůrek.